cilt,

Neal's Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm

01:51 Glam Sight 4 Comments





Wild Rose Beauty Balm

%99.2 organik olan Wild Rose Beauty Balm içeriğinde mineral yağ, sentetik koku ve renklendirici, silikon, paraben, phytalate, propylene glycol, carbomer, polyacrimide jeller, Edta, içermiyor ve markanın diğer ürünleri gibi hayvanlar üzerinde test edilmiyor. Zaten Leaping Bunny sertifikalı, peta onaylı bir marka.
 Kalın camdan kavanozda muhafaza edilmiş bir ürün. Yanında bir de müslin bez ve kullanım amaçlarını anlatan ve yüz masajı hakkında bilgi veren bir rehber çıkıyor.


Şu dünya üzerinde en sevdiğim cilt ürünü olabilir. 


Yapısı katı formda bir yağ gibi diyebilirim ve çok amaçlı bir cilt ürünü. İçeriğinin ilk sırasında kuşburnu yağı var. Kuşburnu yağının temel besleyici, yağ asitleri ve anti oksidanlar olan A, B1 ve B2 gibi vitaminler dahil olmak üzere vitamin kaynağı açısından en zengin kaynaklardan biri olduğunu belirtmişler. Organik kuşburnu yağı Şili'de yetişen Yaban Güllerinin (Kuşburnu Çiçeği) tohumlarından soğuk sıkma yöntemiyle elde ediliyor 
Kuşburnu yağını jojoba yağı, bal mumu ve shea yağı takip ediyor, katı yapısının sebebi bu olsa gerek. Kokusu oldukça bitkisel, ferah, sebebinin biberiye yaprağı yağı olduğunu zannediyorum. Bir çok kullanım şekli var, bunları yazdıktan sonra bir de benim hangi amaçlarla kullandığımı da ekleyeceğim.







Rehberine göre 3 şekilde kullanabilirsiniz;

1. Eksfoliasyon etkili Temizleyici
İçinde tanecikler yok, taneciksiz eksfoliasyon ile cildinizi derinlemesine temizleyebiliyorsunuz. Kuru yüzünüze uygulayıp dairesel hareketlerle yüzünüze masaj yaparak temizliyorsunuz. Sonrasında yanında verdikleri muslini sıcak suda ıslatıp sıkarak ürünü yüzünüzden arındırıyorsunuz. 
Oldukça yağlı bir formda ve eğer yağlı bir cildiniz varsa sonrasında yüz temizleme jeliyle yıkamak isteyebilirsiniz. Ben hiç yapmadım ve sivilce gibi bir oluşuma sebep olmadı.
(cilt tipim über kuru -burun karma)

2.Denge Maskesi
Temizlenmiş cilde uygulayın ve gözeneklerin açılması için yüzünüzü sıcak müslin beziyle kapatın. Bunu 2-3 kez tekrarladıktan sonra 30 dakika bekleyin. Sonrasında sıcak müslin beziyle yüzünüzü temizleyin. Son adım olarak, gözeneklerinizin daralması için soğuk müslin bezini yüzünüze kapatın.


3. Besleyici Balm
Yüzünüzün kuru ve nemsiz kalmış kısımlarına ince bir tabaka halinde uygulayın. Bırakın sihrini yapsın. :)
Londra'da son 60 yılın en soğuk kışını geçirmek bana düştüğünde yüzüm kurumaktan başkalaşım geçirdi. Göz kapaklarım soyuldu mesela ufak bir örnek vermek gerekirse. Bu ürün ve bu uygulama hayatımı kurtardı. Yatmadan önce ince bir tabaka halinde uygulayıp sabaha kadar cilde işlemesine izin vermek önemli.

4. Tam Teşekküllü Cilt Bakımı
1.  ve 2. adımı sırasıyla uygulayın ve sıcak müslin beziyle yüzünüzü nazikçe sildikten sonra yüzünüzde kalan ürünü masaj yaparak cilde yedirin ve yoğun besleyici, canlandırıcı, ışıltı arttırıcı bir bakım için gece boyunca yüzünüzde kalsın. 






Ben bu ürünü her amaçla kullandım diyebilirim..Cildimin annesi oldu, her başı sıkıştığında imdadına koştu. Makyaj temizleme yağı olarak kullandım, eksfoliasyon amacıyla da. Nem maskesi de oldu, cilt yatıştırıcı da. Hastayken burnum tıkanınca bıyık bölgeme sürdüm nefesimi açtı, ellerim kışın egzamadan yara olup çatladı, yırtıldı, kanadı, ellerimi kurtardı. Dudaklarıma lip balm olarak kullandım ve gece kuru çatlak kesilmiş dudaklarımı sabah pamuk gibi bıraktı. Yüzüm ve vücudumun kurtarıcısı oldu. Canım Beauty Balm'ım <3 <3




Bu ürünün eksileri yok mu derseniz, var tabii.Birincisi kullanım ömrü çok kısa, eğer cilt bakım düzeniniz yoksa çöp olacaktır. Bu noktada durumu değiştiren şey, 6 ay sonrasında aslen bir bozulma olmaması. Bolca yağ barındırdığı için çabuk bozulmuyor. Yağ yemeklerde de bir koruyucudur, bilirsiniz salçanın üzerini düzleyip üzerine biraz yağ koyarız ki salça küflenmesin. Çünkü yağ kolayca okside olmaz. Mumyalamada yağ kullanıldığı görülmüştür. Ayrıca yüksek muhteviyatta bal mumu da var. Dolayısıyla 3 ay'ın sonunda çöpe at durumu yok. Ben bu ürünü 8 ay kullandım. Hala da bir koku, yapı değişilikliği veya ciltte irritasyona sebep olma gibi bir durum olmamıştı. 

İkinci sevilmeyecek bir etmen koku; kokulu ürünlere karşı hoşnutsuzluğunuz varsa bunu da sevmeyebilirsiniz. Neal's Yard Remedies sentetik hiç bir koku kullanmıyor, dolayısıyla diğer ürünleri gibi bu da parfümlü değil, daha bitkisel bir koku. Ben seviyorum, ama zevk meselesi.

Cilt tipi bazından bakarsak, her cilde uygun denmiş fakat ben buna katılmıyorum. Yağlı ciltlerin çok da beğeneceği,memnun kalacağı bir ürün olduğunu zannetmiyorum. Diğer cilt tiplerinde rahatlama hissi yağlı ciltlerde ağırlık hissine tekabül edebilir.

Diğer iki olumsuzluk ülkemizde bulunmaması ve de pound ile kur farkından ötürü fiyatın şişmesi. Benim için ise bu ürün her pence'i hak ediyor, Türk lirasına kurdan ötürü hakkımı helal etmiyorum ama :)) 


İçerik


Toparlamak gerekirse ömrümün sonuna kadar bakım ürünlerim arasında yer alsın istediğim, kelimenin tam anlamıyla joker bir ürün bu. Neal's Yard Remedies'ten tek bir ürün seçebilirsin deseler, çok ağlardım, 'hepsini deneyeyim öyle karar vereyim' diye sızlanırdım, ama dönüp dolaşıp Beauty Balm'ı seçerdim sanırım.
Umarım bu aşk mektubum hoşunuza gitmiştir,
Diğer yazılarda (aşk mektubu değil) görüşmek üzere.
Zeynep


Diğer Neal's Yard Remedies Ürünlerini merak ediyorsanız
Neal's Yard Remedies Markasını daha yakından tanımak ve Power Berry Günlük Nemlendirici İncelemesi için; 
Neal's Yard Remedies &Power Berry Günlük Nemlendirici

Yabangülü ve Avokado içerikli Omega3&6 yönünden zengin Göz Kremi İncelemesi için;
Neal's Yard Remedies Rose Formula Eye Cream



You Might Also Like

4 yorum:

  1. Tamam, arkadaşıma ısmarlayacağım ürünü buldum!!!! Nasıl güzel bir üründür bu ya, resmen canım çekti okurken!!! Tam da benim cildime göre olduğunu düşünüyorum; o zaman listeye yazalım!!!! Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başakcım, gözümün bebeği bu ürün! Umarım sen de kullandığında memnun kalırsın; benim her sıkıntıma derman oldu resmen, darısı başına :) Sevgiler!

      Sil
  2. O kadar guzel ve detayli anlatmissin ki! Ellerine saglik. Kisin benim de cildim cok fazla kuruyor. O yuzden bu balmi kuruyan bolgelere kullanmak icin alabilirim. Ayni zamanda eksfoliyan olarak kullanma fikri de harika :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim! Beğenmene sevindim :) çok amaçlı bir ürün olduğu için rahatlıkla bitirebilirsin gibi geliyor. özellikle dudaklar ve ellerde de bakım için etkili bir bakım olduğundan. Kullandığın zaman fikirlerini merakla bekliyorum! Sevgiler.

      Sil